Inschrijving postgraduate-opleiding 'Strategisch Relatiemanagement' van start

Schrijf je nu in voor de unieke postgraduate-opleiding 'Strategisch Relatiemanagement' en leer hoe het relatiemanagement van een organisatie wordt geprofessionaliseerd. 


Vanaf 1 maart 2018 op de campus van de Hotelschool The Hague: 6 lesdagen verspreid over 3 maanden 

De postgraduate-opleiding ‘Strategisch Relatiemanagement’ leert je in 6 lesdagen verspreid over 3 tot 4 maanden hoe het relatiemanagement van een organisatie wordt geprofessionaliseerd. Het doel is de deelnemers aan de opleiding in staat te stellen het netwerk van een organisatie structureel en meetbaar te laten bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. De basis hiervan is het structureren van het gehele relatiemanagement; één beleid van strategie tot uitvoering.

De opleiding begint met het aanscherpen van de visie van de deelnemers op het belang van het hebben van een netwerk én het formuleren van een effectieve relatiemanagementstrategie die aansluit op de organisatiestrategie. Daarnaast leren de deelnemers aan de postgraduate-opleiding hoe de ‘Return on Relations’ wordt berekend, hoe de externe en interne stakeholders het beste in kaart worden gebracht, hoe om te gaan met de complexiteit van het management van relaties en hoe de interne verantwoordelijkheid en implementatie voor het relatiemanagement eruitziet. De opleiding besteedt ook aandacht aan de transitie van organisaties naar een netwerkorganisatie. De opleiding eindigt met de ontwikkeling van netwerkvaardigheden en de organisatie van meetbaar effectieve netwerkbijeenkomsten.

Lees verder op relationshipmanagement.eu/postgraduate

Hoe creëer je een netwerk dat de organisatiedoelstellingen ten volle ondersteunt? Hoe sla je bruggen tussen de verschillende interne en externe stakeholders? Hoe zorg je dat de relaties rendabel zijn? En vooral, hoe houd je over deze netwerken de regie?

Comments